انواع متریال ها
آشنایی با انواع ورق
ورق های MDF
این محصول جزو فراورده های چوبی است که برگرفته از واژه تخته فیبر با چگالی متوسط که به روش خشک تولید می شود. ام دی اف را می توان پس از تولید روکش نمود. نظیر روکش های تزئینی و روکش های ملامینه، که متداول ترین نوع روکش است و تنوع رنگی بسیار زیادی دارند.
خصوصیات MDF
خصوصیات فیزیکی و مکانیکی بالا
قابلیت ابزار خوری،ماشین کاری و سنباده زنی
سطح صاف و متراکم
قابلیت شکل پذیری
مقاوم در برابر فشرده شدن
زیبایی ظاهری
قیمت مناسب
مشخصات فنی MDF
ابعاد ام دی اف عبارت است از: (4100*1830) و (3660*1830) و (2440*1830) و (2440*1220) ضخامت های تولیدی این ورق 38،32،25،20،18،16،12،10،8،6،4،3،2 میلی متر می باشد.
انواع MDF
1) ام دی اف نازک
2) ام دی اف ضخیم
3) ام دی اف با فرمالدئید کم(مقاوم در برابر رطوبت و حشرات و قارچ ها)
4) ام دی اف با وزن مخصوص بالا
5) ام دی اف با وزن مخصوص پائین
6) ام دی اف با روکش تزئینی
7) ام دی اف قالب گیر شده
8) ام دی اف با کارایی بالا
9) ام دی اف قابل انعطاف
انواع ورق های ام دی اف با روکش، که بیشتر با آن سروکار داریم به صورت های زیر می باشد.
- هایگلاس: از یک لایه پلکسی گلاس پوشانده می شود.پلکسی گلاس نوعی پلاستیک می باشد با ظاهر بسیار شفاف شبیه شیشه،جنس پلکسی گلاس از نوعی پلی کربنات شفاف است این ماده نسبت به شیشه سبکتر و مقاوم تر است.این ورقها معمولا دارای یک رو می باشند که توسط یک لایه سلفون محافظ شده و نمای طرف دیگر آن سفید ساده از جنس ملامینه،PVC یا کاغذ است. ابعاد این ورق ها 280*122 و ضخامت 16 میلی متر می باشد.این ورق بیشتر در کابینت های مدرن استفاده می شود و دارای رنگ بندی متنوع است.
- ممبران: این ورق ها معمولا روکش آنها قابل رویت است دارای طرح های برجسته می باشد که حس سلطنتی به کار می بخشد که بیشتر در کابیت های نوع کلاسیک مصرف می شود.در رنگ های مات و براق موجود است.
- ملامینه: یکی از پرکاربرد ترین روکش ورق های فشرده چوبی و MDF بخصوص در ایران می باشد.این روکش ها مقاوم در برابر رطوبت ،آب،حرارت و سایش می باشند کاربر آنها بیشتر در میزهای ال سی دی ،میزهای آرایش،مبلمان اداری،سرویس خواب و کابینت ها و.... استفاده می شود.
- تمام PVC: این ورق ها نسبت به ورق های ام دی اف سبکتر هستند. که بیشتر از آن استفاده می شود یکی از خصوصیات مهم این ورق قابلیت خم شدن آن می باشد. این ورق ها ضد آب و رطوبت هستند و عمر بیشتر نسبت به ورق های ام دی اف دارند همچنین قابلیت اجرا در هر طرحی می باشند ضخامت این ورقها 30،20،16،10،8،6،3 میلی متری است.
- نئوپان: این فراورده از تراشه های چوب حاصل می شود نام اصلی آن تخته خرده چوب است.این محصول از خرده های چوب هایی نظیر خاک اره و رزین مصنوعی یا چسب های مناسب دیگر که پرس شده است بدست می آید.
- چوب: چوب از ماده ای جامد و متخلخل فیبری شکل که دارای ساختمان سازمان یافته که از هر طرف نایکسان و ناهمگن باشد ساخته شده است.
چوب را به شکل های گوناگون مانند تخته الوار، تخته چند لایه و روکش می سازند و از آن برای مبلمان، کابینت، دکور، کمد و مجسمه سازی و ... استفاده می کنند.
کاربردهای چوب
در ساخت مصنوعات چوبی
برای اعضای باربر
قالب سازی چوب بست
نما سازی و تزئین
انواع چوب های مورد استفاده در ساختمان
چوب هایی که در ساختمان مصرف می شوند به دو دسته تقسیم می شوند. سوزنی برگ ها نظیر (سرو، کاج، سرخدار و نراد) و پهن برگ ها (بلوط، اقاقیا، افرا، صنوبر، چنار، راش )
کورین: یک نوع سنگ مصنوعی است که دارای پوشش صددرصد اکریلیک می باشد دارای تنوع رنگی که بیش از 70 نوع رنگ را شامل می شود.از دیگر ویژگی های این ورق خاصیت آنتی باکتریال ، ضد لک، ضد آب و شستشوی آسان مقاوم در برابر ضربه و حرارت بالا می باشد.کاربری آن بیشتر در آشپزخانه ها، روشویی ها ، مکان های تجاری و اداری ، بیمارستان ها و آزمایشگاه ها می باشد.
کفپوش اپوکسی: اپوکسی یا پولی پوکساید، یک بسپار ترموست است که از واکنش رزین اپوکساید با سخت کننده پولی آمین یا پولی آمید حاصل می شود اپوکسی دامنه گسترده ای دارد، از جمله در مواد رنگی اپوکسی،کفپوش اپوکسی، اپوکسی گرانیتی، اف آرپی و چسب ها
کاربرد
کاربردهای موادی که بر پایه اپوکسی ساخته می شوند گسترده است و مهمترین آن در ساخت رنگ اپوکسی و کفپوش اپوکسی است و همچنین شامل کاربرد در ساخت موادی چون چسبها،کامپوزینتها
به طور کلی اپوکسی به خاطر چسبندگی،مقاومت شیمیایی و گرمایی، خواص خوب مکانیکی و مقاومت الکتریکی بسیار خوب آن نسبت به اکثر رزینهای دیگر می شناسند.لازم به ذکر است اپوکسی روی هر سطحی قابل اجرا می باشد، فقط زیر سازی آن باید استاندارد و محکم باشد. در غیر این صورت در زمان خشک شدن بعد از مدتی می شکند.
کاربرد اپوکسی :
مصارف خانگی
بیمارستان ها
کارخانه های تولید مواد غذایی، داروسازی
هوا فضا
زیست شناسی
چسب ها وپوشش ها
رنگ ها
قالب های صنعتی و کامپوزیت ها
سامانه های الکتریکی
کفپوش های دکوراتیو
انواع کفپوش های اپوکسی
کفپوش ورزشی
کفپوش معمولی
کاشی کاری ضد اسید
کفپوس ضد اسید (فضاهایی که در معرض مواد شیمیایی،بنزین،گازوئیل،روغنی)
فایبر ضد اسید
پلیمر
کفپوش آنتی استاتیک
مزایای کفپوش اپوکسی
افزایش مقاومت بتن در برابر فرسایش،تخریب
روکش اپوکسی مطلقا جذب آب ندارد و از نفوذ آب و روغن جلوگیری می کند.
سبک و کم حجم بوده و از ایجاد هر گونه گرد و غبار جلوگیری می نماید.
دارای تنوع رنگ
سهولت در شستشو
حداقل 20سال عمر مفید و سرعت در ترمیم آن