کابینت آشپزخانه
کابینت آشپزخانه مدرن
این پروژه کابینت آشپزخانه شامل عکسهایی نظیر طرح 3D ، اجرای کار و اتمام کار می باشد. در این نوع کابیت استفاده شده از یونیت های هوایی و زمینی باترکیب دو رنگ همچنین طراحی ویژه ایی جهت تعبیه یخچال، فر و ماکروویو وگاز صفحه ای می باشد.
سبک استفاده شده در این کابینت، سبک مدرن و همچنین نوع متریال این طرح هایگلاس می باشد.
در این کابینت از رنگ سفید در قسمت یونیت های هوایی و رنگ طوسی در یونیت های زمینی استفاده شده است که این کار سبب ایجاد هارمونی در فضا و عدم ایجاد یکنواختی شده است.
جنس صفحه های روی کابینت ها از نوع MDF می باشد. در قسمتهایی که با آب و رطوبت در تماس است نظیر سینک ظرفشویی و قسمت زیرین آن از جنس PVC تعبیه شده است.
در طراحی این کابینت قسمت یونیت های هوایی درب های آن به صورت بازشوی از نوع جک دار و یونیهای پایینی از نوع بازشوی معمولی می باشد.
انواع کابینت
کابینتها بسته به نوع مواد سازنده به کابینتهای چوبی، فلزی ، (MDF)، پیویسی، های گلاس، و یا ترکیبی تقسیم میشوند.
کابینت فلزی
کابینت چوبی
کابینت های گلاس
طراحی کابینتها
طرح کابینتها با توجه به نوع آشپزخانهها از نظر شکل طراحی (یو شکل، ال شکل، خطی، شبهجزیرهای و جزیرهای)، تقسیم می شود.
کابینت یو شکل
کابینت ال شکل
کابینت خطی
کابینت جزیره ایی
کابینت عنصری ضروری در طراحی دکوراسیون آشپزخانه می باشد. کابینت علاوه بر اینکه بخش مهم و عمده فضای ذخیره سازی آشپزخانه را تشکیل می دهد، همچنین می تواند در تعیین سبک و نوع دکوراسیون آشپزخانه نیز تاثیر گذار می باشد. کابینت ها از لحاظ سبک، قیمت و کیفیت انواع مختلفی دارند.
سبک های کابینت
کابینت ها را می توان به طور کلی از نظر سبک طراحی به دو نوع کابینت آشپزخانه مدرن و کابینت آشپزخانه کلاسیک دسته بندی کرد. هر کدام از این دو نوع سبک دارای ویژگی های خاصی هستند که به واسطه آن ویژگی ها نسبت به هم متفاوت می باشند.
ویژگی های کابینت کلاسیک
کابینت آشپزخانه کلاسیک معمولاً دارای ارتفاعی کمتر ،عرض و عمقی بیشتر نسبت به کابینت های مدرن هستند. به کابینت های کلاسیک کابینت های فریم دار نیز گفته می شود، به دلیل چهار چوب ساختاری این کابینت ها که قابل رویت است و به همین دلیل بین درهای کابینت کلاسیک مقداری فاصله وجود دارد. کابینت های کلاسیک معمولاً درهای غیر ساده با حاشیه تاج گونه دارند.
ویژگی های کابینت مدرن
کابینت آشپزخانه مدرن ارتفاعی بلند و کشیده ای دارند و نسبت به کابینت های کلاسیک کم عرض تر هستند. کابینت های مدرن را کابینت های بدون فریم نیز می گویند، زیرا برخلاف کابینت های کلاسیک ، چهار چوب نمای درهای کابینت های مدرن بسیار ساده و تخت است.
نکات مهم در انتخاب کابینت آشپزخانه
کابینت های تمام چوب
معمولا افرادی که تمایل به سبک روستیک به یک خانه مدرن هستند (منظور از سبک روستیک: استفاده از مواد و مصالح و متریال برگرفته از طبیعت ) به سراغ کابینت های تمام چوب می روند. این کابینت ها از جمله کابینت های جذاب و دوست داشتنی ای هستند که جلوه ای خیره کننده به آشپزخانه شما می بخشند. البته این جنس کابینت ها برای خانه هایی به سبک کلاسیک هم مورد استفاده قرار می گیرند.
مزایا و معایب کابینت های تمام چوب
مزایای این کابینت ها بسیار شیک ،جذاب و همچنین دارای جزییات زیادی هستند و از معایب آن ها قیمت بسیار بالای آن را می توان اشاره کرد.
کابینت های MDFبرای آشپزخانه
ام دی اف ها از ضایعات چوب ها به وجود می آیند و دارای تنوع طرح و رنگ های زیادی هستند و همین مساله باعث می شود تا این جنس از کابینت ها طرفداران زیادی داشته باشد. البته باید گفت که ام دی اف ها توانایی بالایی در هماهنگی با دیگر عناصر و قسمت های دکوراسیون خانه دارند.
مزایا و معایب کابینت های MDF
کابینت های ام دی اف در برابر رطوبت هوا مقاوم هستند و آسیب زیادی نمیبیند و به همین علت کاربرد آن در محیط آشپزخانه که دارای رطوب بالا می باشد، منطقی و مناسب به نظر میرسد. علاوه بر ساخت کابینت، از این ترکیب در ساخت میز و صندلی، مبلمان ، دکور و کف سازی اتاقها نیز استفاده میشود. امدیاف در برابر حرارت فوقالعاده مقاوم و عایقی مناسب در برابر صدا است.
کابینت های پی وی سی
از ورق های PVC در ساخت کابینت سرویس بهداشتی، روشویی حمام و دستشویی و کابینت سینک ظرفشویی آشپزخانه استفاده می شود. به طور معمول در سایر قسمت های کابینت آشپزخانه از کابینت تمام پی وی سی کمتر استفاده می شود.
مزایا و معایب پی وی سی ها
مهمترین نقص کابینت های PVC در برابر کابینت های چوبی، مصنوعی بودن آنها و آسیب رسانی آنها به محیط زیست به دلیل تجزیه ناپذیری شان است. ورق های پی وی سی دارای طرح ها ورنگ های متنوعی هستند. نگهداری کابینت پی وی سی به مراتب ساده تر از کابینت چوبی است. ساخت و نصب آنها ساده تر و کم هزینه تر است.
کابینت های هایگلاس
این جنس از کابینت ها را می توان یکی دیگر ازگونه های متفاوت ام دی اف ها دانست. این نوع از کابینت ها بسیار شیک و زیبا هستند، دارای سطوح براق و تنوع رنگی بالایی می باشند.از دیگر ویژگی های این کابینت ها می توان سهولت در تمیز کار نیز اشاره نمود.
مزایا و معایب کابینت های هایگلاس
کابینت هایگلاس خش برنمی دارد. قیمت MDF هایگلاس از MDF معمولی بالاتر است . درخشندگی برجسته ترین خصوصیت هایگلاس است و همین مشخصه باعث شده است در بازار محصولات چوبی در درجه بالاتری قرار بگیرد.
نکاتی برای خرید کابینت
یکی از تأثیرگذارترین عوامل در طراحی دکوراسیون آشپزخانه کابینت می باشد که بخش وسیعی از دیوارها و کف را در بر می گیرد. بنابراین دقت در خرید و نصب آن بسیار با اهمیت است. نکات زیر اطلاعاتی درخصوص نوع رنگ، طرح، چگونگی استفاده بهینه از فضای آشپزخانه را در هنگام خرید کابینت در اختیار شما قرار میدهد.
در شرایطی که آشپزخانه شما فضای نورگیر کمی دارد یا اصلاً نورگیر ندارد، میتوانید از سقفهای کاذب استفاده کرده و با نور یک لامپ کم مصرف بزرگ، تمام نور آشپزخانه خود را تأمین کنید. البته استفاده از این سقفهای کاذب زیبایی بیشتری را برای آشپزخانه شما همراه میآورد.
استفاده از سقف کاذب برای آشپزخانه
اگر فضای منزل شما کوچک است و جایی برای قرار دادن میز نهار خوری ندارید، میتوانید قسمتی یا تمام پیشخوان را به صورت میز بسازید تا هم آشپزخانه شما بزرگتر جلوه کند و هم اینکه صاحب یک میز نهار خوری در فضای کوچک شده باشید. لازم به ذکر است که جنس این میز میتواند از شیشه یا چوب باشد.
رنگهایی که شما برای کابینت انتخاب میکنید بسیار مهم است. همواره بیش از دو رنگ استفاده نکنید. بهرهگیری از رنگهای مکمل کار شما را بسیار جذاب خواهد کرد. میتوانید برای فضاهای کوچک و کم نور، از رنگهای روشن و گرم یا تلفیقی از رنگ سرد و گرم که رنگ گرم آن غالبتر باشد به کار ببرید. از رنگهای بسیار تند مانند قرمز، آبی کاربنی و… استفاده نکنید زیرا رنگهایی از این قبیل در مدت زمان کوتاهی چشم را خسته خواهد کرد و دیگر آن لذتی که در روزهای اول از دکوراسیون آشپزخانهتان میبردید نخواهید برد.
استفاده از ترکیب دو رنگ برای کابینت
اگر فضای آشپزخانه شما سقفی کوتاه دارد سعی کنید از چوبهایی که خطوط عمودی دارند و دستگیرههای بلندی که به صورت عمودی نصب شدهاند استفاده کنید. در صورتی که آشپزخانه شما سقفی بلند دارد، سعی کنید از چوبهایی با خطوط افقی استفاده کنید. رنگهایی که شما برای کابینتها انتخاب میکنید بسیار مهم است. در کابینتهایی که درِ آنها MDF است سعی کنید از دو رنگ تجاوز نکنید، ولی در کابینتهایی که درِ آنها پروفیل (قابدار) است دورنگ یا سه رنگی که با همهارمونی داشته باشند، کار شما را بسیار جذاب خواهد کرد.