فنگ شویی به معنای باد و آب است، یک فلسفه و فن باستانی در چین است و برای پیدا کردن دکوراسیون مناسب و چیدمان درست اشیا در ساختمانهای مسکونی، تجاری و غیره استفاده می‌شود تا بهترین اثر را بر سلامتی، شادی، موفقیت، هماهنگی و به طور کلی انرژی مثبت چی داشته باشد.
اگر بخواهیم فنگ شویی را لغت به لغت ترجمه کنیم به معنی باد و آب است و به این معناست که از حرکت باد و آب و به کار بردن درست عناصر مادی انرژی خوبی در محیط زندگی ما جریان پیدا می کند.
نکات مهم در فنگ شویی
مهم‌ترین نکتهای که باید رعایت کرد پرهیز از بی نظمی و هرگونه انباشته شدن، استفاده از رنگهای مناسب، خطوط منحنی، در نظر گرفتن جهت‌های مناسب است.
عنصر های اصلی فنگ شویی
عناصر نقش بسیار مهمی در فنگ‌شویی ایفا می‌کنند. عناصر ۵ گانه شامل : آب، چوب، خاک، آتش، فلز

جهت های فنگ شویی

در فنگ‌شویی باستانی بر اساس شرایط جوی و محیطی زمین هر یک از عناصر پنج‌گانه را به یکی از جهات جغرافیایی اختصاص می‌دادند . جهت‌های قطب نما نیز در فنگ‌شویی مهم هستند. هر جهت (شمال،جنوب،شرق،غرب،شمال شرقی،شمال غربی،جنوب شرقی،جنوب غربی) با یکی از عناصر پنجگانه در ارتباط است و برهم تأثیر دارند. هنگام دکوراسیون یا حتی هنگام ساختن ساختمان به این جهت‌ها باید دقت شود.
آب شمال
خاک مرکز، شمال شرقی، جنوب غربی
چوب شرق، جنوب شرقی
فلز غرب، شمل غربی
تاریخچه فنگ شویی
فنگ شویی قدمتی بیش از پنج هزار سال دارد و خاستگاه آن نیز در کشور چین است. عده ای بر این عقیده اند که در آن زمان ها فردی به نام فو هسی در دهکده ای به نام لو در کشور چین زندگی می کرد. در این دهکده رودخانه ای نیز با همین نام جاری بود که طغیان هرساله آن، خسارات بسیاری را به مردم روستا و محصولات کشاورزی آنها وارد می ساخت. این موضوع برای این فرد به یک دغدغه مهم ذهنی تبدیل شده بود و همچنان می کوشید تا بتواند برای حل این مشکل راهکاری بیاید که بالاخره یکی از روزها که از بالای کوه نظاره گر مسیر رودخانه و جریان آب بود، فکری به ذهنش خطور کرد که براساس آن نه تنها توانست با تلاش های فراوان و ایجاد تغییری در مسیر رودخانه از طغیان آب و خسارات ناشی از آن جلوگیری کند، بلکه بسیاری از مشکلات دیگر زندگی آن دوران و پس از آن را حل کند.
پس از گذشت چند سال فو هسی به پادشاهی رسید و با الهام از همان اصول، قوانین جدیدتری را طراحی کرد که در ساختمان کاخ های شخصی اش به کار گرفته می شد. به همین دلیل او را پایه گذار فنگ شویی می نامند ولی با تمام این تفاسیر، هنوز سندی قطعی دال بر صحت این جریان وجود ندارد. سال های بعد از آن نیز امپراتور دیگری به نام ون (King wen) راه فو هسی را ادامه داد و به تلاش برای شناخت قدرت های زمین و انرژی و تکمیل اصول فنگ شویی ادامه داد. ساخت بناهای آن دوره به خوبی نشانگر اجرای قوانین فنگ شویی در مراحل ساخت و ساز هستند. البته لازم به ذکر است در این دوران تنها اجازه استفاده کاربردی از قوانین فنگ شویی خاص درباریان و فقط برای ساخت عمارت های آنها بود و مردم عادی از به کار بردن آنها محروم بودند.

کاربرد فنگ شویی در دکوراسیون

فنگ شویی بر این اساس است که رنگ ها اثر قوی و قابل توجهی روی افراد و عملکرد مغزی آنها می گذارد. برای مثال: برای خوش شانسی از رنگ قرمز استفاده می شود. این رنگ بهترین گزینه برای ورودی منزل است. زرد و بنفش رنگ های مبارک و سودمندی برای روحیه انسان تلقی می شوند. برای تازگی و رشد از رنگ سبز استفاده می شود.
رنگ های تیره باعث احساس آرامش و نیز ممکن است باعث پایین آوردن خلق شوند در حالی که رنگ های روشن باعث افزایش انرژی و شروع انجام کار می شوند. نارنجی و قهوه ای سمبلی از سلامتی و دانش هستند.

کاربرد آینه درفنگ شویی

در حالی که آینه ها در دکوراسیون کاربرد دارند، در فنگ شویی به عنوان وسیله ای برای جذب کردن، حرکت یا تغییر جهت انرژی بکار برده می شوند. آینه ها باعث بزرگ شدن یک فضا، صاف کردن دیوار، یا پنهان کردن فضا بکاربرده می شوند. در فنگ شویی اغلب آینه ها به شکل دایره یا هشت ضلعی هستند. نکته مهمی که در مورد آینه ها در فنگ شویی وجود دارد این است که آینه ها باید کامل بوده و به شکلی نباشند که اشیا را تکه تکه تقسیم کنند.

کاربرد ساعت درفنگ شویی

بکارگیری ساعت در فنگ شویی اندازه گیری گذر زمان است. فضاهای مناسبی در خانه برای نشان دادن ساعت وجود دارد. آشپزخانه، اتاق نشیمن یا اتاق کار از بهترین جاها هستند. وجود ساعت در اتاق خواب ضرورت دارد.

طراحی دکوراسیون داخلی بر اساس اصول فنگ شویی

طراحی دکوراسیون داخلی یک هنر مهندسی است که می تواند از یک فضا با ابعاد و هندسه مشخص، سطوح مختلف آسایش، امنیت و آرامش را به ارمغان بیاورد. استفاده از اصول فنگ شویی، نکاتی در مورد طراحی دکوراسیون داخلی در خانه ارائه شده است. تفکر اصلی هنر فنگشویی راکد نماندن انرژی در یک محل است.
فنگ شویی هنر باستانی شرقی، برای قرار دادن هر وسیله در جای صحیح خود چه در منزل و چه در محیط کار است .هنگامی که انسان و محیط پیرامون او با هم هماهنگ باشند، نتیجه اش زندگی خوب و موفقیت برای ماست و هدف فنگ شویی هم رسیدن به همین موفقیت است .
طراحی و  تغییر دکوراسیون در داخل فضا به مراتب امکان پذیر تر از خارج آن است از این رو اهمیت فنگ شویی در طراحی دکوراسیون داخلی و تاثیر آن در جریان یافتن انرژی در ساختمان انکار ناپذیر و قابل توجه است.

ورودی

ورودی هر فضا در واقع  کارت دعوتی  برای ورود و کشف  آن فضا محسوب می شود ، بنابراین باید قبل از هر چیز خاصیت دعوت کنندگی در آن رعایت شود. ورودی باید روشن ، جذاب و دلباز طراحی شود. در طراحی دکوراسیون داخلی راهروی ورودی  میتوان از گل و گیاه ، کمد ، جا کفشی  ، آینه و قاب های عکس نیز استفاده کرد.

   

از آنجایی که بیشترین مقدار انرژی مثبت از ورودی خانه داخل می شود ، طراحی یک ورودی مناسب موجب جذب و جریان هر چه بیشتر نیروی انرژی مثبت به داخل  میشود ،  به همین دلیل ورودی باید نورپردازی مناسب و خاصیت  جذب شدن داشته باشد .

آشپزخانه

آشپزخانه  از مهم ترین فضاهای یک خانه بشمار می رود ، بنابراین فنگ شویی دکوراسیون آشپزخانه اهمیت ویژه ای داشته و موجب جریان یافتن انرژی مثبت در کل خانه نیز می شود. نحوه دیزاین و دكوراسیونی كه برای آشپزخانه در نظر می گیرید، روی سلامت و موفقیت شما تأثیر می گذارد و به واسطه دكوراسیون مناسب این فضا به كامیابی و قدرت دست پیدا می كنید.

نقش آشپزخانه و میز ناهار خوری برای ایجاد و حفظ تندرستی اهمیت فراوانی دارد چون غذایی که درست میکنیم و میل میکنیم سبب ادامه حیات می شود. آشپزخانه قلب خانه است. همچنین به خاطر تغذیه جسمی و روحی مهم ترین محل در هر خانه است. علی الخصوص برای شخصی که به پخت و پز در خانه می پردازد. و طبعاً برای خانم خانه دار جنبه حیاتی دارد تا کار پخت و پز را با کمترین آشفتگی و در محیطی آرام انجام دهد.
بر اساس قوانین فنگ شویی در آشپزخانه باید آن قدر بزرگ باشد که جریان چی (انرژی مثبت) به راحتی در آن برقرار شود. بهتر است آشپزخانه در یک راستا با در ورودی یا در یک خط با پنجره یا در داخلی فضاها قرار نگرفته باشد، چرا که این باعث می شود چی به سرعت از آشپزخانه عبور کند و اثر مفیدی در آن نداشته باشد.
هرگونه مداخله آزار دهنده بر جریان انرژی، بر آشپز تأثیر می گذارد. بنابراین باید دقت کنید که محل تهیه غذا در گوشه هایی که در معرض نیروی منفی یک زاویه تند یا قفسه اند نباشد. نباید آشپزخانه محل رفت و آمد باشد به طوری که وقتی سرگرم پخت و پز هستید دیگران مستقیماً مزاحم کار شما نباشد.

محل قرار گیری آشپزخانه

اولین چیزی كه در مورد آشپزخانه مورد توجه قرار می گیرد این است كه اساساً آشپزخانه در كجای خانه واقع شده است. در مفاهیم فنگ شویی  نباید آشپزخانه در شمال، شمال شرق، یا شمال غرب خانه باشد. زیرا بنابر افسانه های باستانی این بخش آب با طبیعت آتشین پخت و پز در تضاد کامل است. شاید همیشه آنقدر قدرت انتخاب نداشته باشیم كه جای هر یك از اتاق های خانه را انتخاب كنیم، اما اگر در حال ساخت خانه ای جدید هستید و یا قصد بازسازی خانه قدیمی خود را دارید، بهترین حالت آن است كه آشپزخانه را در قسمت انتهایی خانه خود قرار بدهید. به این معنا كه اگر یك خط فرضی در وسط خانه بكشیم آشپزخانه در قسمت انتهایی و به دور از خط فرضی مركزی واقع شده باشد.بهتر است زمانی كه فرد وارد خانه می شود یك مرتبه آشپزخانه جلوی چشمش نباشد. این مسئله هم مهمانان و هم اعضای خانه را به پرخوری ترغیب می کند.
اما اگر حق انتخاب ندارید و آشپزخانه در جلوی روی شما قرار گرفته، چند تكنیك وجود دارد كه به واسطه آن می توانید توجه افراد را از آن منحرف كنید. از این فرصت برای به كار گیری خلاقیت بیشتر استفاده كنید، به عنوان مثال می توانید از پرده یا لووردراپه استفاه كنید. یك روش دیگر آن است كه در طرف مخالف آشپزخانه یك وسیله دكوری جذاب بگذارید تا حواس كسی كه وارد خانه می شود به آن جلب شود.
آشپزخانه باید تمیز، روشن و دارای تهویه مناسب باشد. نباید در کنار دستشویی  یا حمام قرار بگیرد زیرا مورد استفاده های این دو فضا با هم مغایرت دارند.
اجاق باید همیشه تمیز و به درستی کار کند . در فنگ شویی هر وسیله ای که به صورت ناقص کار کند ، آزار دهنده و مولد انرژی منفی به شمار می آید. محل کف شور و لوله های فاضلاب در آشپزخانه نباید در معرض دید قرار گیرند. زیرا آب  در فنگ شویی نماد ثروت است و مشاهده ی ناپدید شدن آن در فاضلاب مناسب نیست.
طبیعتا فضای آشپزخانه باید روشن و پرنور باشد تا چی (انرژی مثبت) را به داخل این محل بکشاند. حضور چی در آشپزخانه ، در ارتقاء کیفیت غذا و حال افرادی که در این محل کار می کنند نیز تاثیرگذار است.

اصول فنگ شویی پذیرایی

معماری جدید خانه های امروزی اتاق نشیمن و پذیرایی در یک راستا قرار گرفته اند و مرتبط با یکدیگر می باشند بنابراین بهتر است دکوراسیون  پذیرایی را بر اساس اصول فنگ شویی پذیرایی طراحی کنید تا دیزاینی متفاوت و بی نظیر در سالن پذیرایی منزل خود داشته باشید.

انرژی چی باید از درب ورودی وارد سالن پذیرایی شود بنابراین باید دکوراسیون ورودی منزل مرتب و تمیز باشد و همچنین دکوراسیون پذیرایی نیز باید به صورت مرتب و با نظم طراحی شود و مبلمان ورودی خانه را پر نکند. سالن پذیرایی مکانی از منزل است که شما در آنجا با دوستان و مهمان های خود ملاقت کنید بنابراین مرتب و دلباز بودن این اتاق می تواند روی افراد خانه تاثیرگذار باشد.
بر اساس اصول فنگ شویی اتاق نشیمن و پذیرایی نباید مبل ها را پشت به در ورودی بچینید زیرا وقتی مبلمان رو به روی درب ورودی قرار می گیرند افراد می توانند رفت و آمد ها را ببینند و به همین دلیل است که احساس آرامش بیشتری دارند بنابراین نباید مبلمان را به صورتی بچینید که رفت و آمد شما را مختل کند.
بر اساس فنگ شویی پذیرایی مبلمان باید به شیوه ای چیده شود که افراد برای صحبت کردن با یکدیگر دچار مشکل نشوند. توجه داشته باشید که قرار دادن گیاهان نوک نیز در کنار صندلی و مبلمان برجسته و وسایل نوک تیز و مثلثی شکل باعث می شود تا انرژی چی نتواند به راحتی و آزادانه در فضای پذیرایی حرکت کند.
به جای استفاده از گیاهان نوک تیز می توانید در فضای پذیرایی از گیاهان و رومیزی های مناسب و آرامش بخش استفاده کنید. اگر سالن پذیرایی منزل شما بزرگ است می توانید آن را با استفاده از گیاهان و گل های زیبا به چند بخش تقسیم کنید با این کار جریان انرژی چی در اتاق پذیرایی مسیرش را گم نمی کند. اگر سالن پذیرایی منزل شما کوچک است بهتر است از قرار دادن وسایل اضافه در سالن پذیرایی خودداری کنید برای طراحی دکوراسیون سالن پذیرایی کوچک بهتر است از رنگ های روشن و مبلمان گرد و کوتاه که خطوطی منحی دارند استفاده کنید تا سالن پذیرایی بزرگ تر به نظر برسد.

در طراحی دکوراسیون داخلی این قسمت از منزل ایجاد محیطی پر از آرامش و احساس امنیت از اهمیت زیادی برخوردار است بنابراین بهتر است مبلمان را دور شومینه و یا یک میز کوتاه بچینید. اگر فرم سالن پذیرایی شما به شکلی است که مجبورید کاناپه را در وسط اتاق قرار دهید بهتر است پشت کاناپه گیاهان طبیعی و آباژور و یا میز کوچکی را قرار دهید.

شومینه تاثیر زیادی در ایجاد آرامش در فضای اتاق پذیرایی دارد زیرا آتش با روشنایی و حرارتش نوعی انرژی و نیرو را وارد سالن پذیرایی می کند.

انتخاب رنگ زمینه و رنگ دیوار نیز در طراحی دکوراسیون پذیرایی بر اساس فنگ شویی پذیرایی از اهمیت زیادی برخوردار است و بهتر است از رنگ هایی نظیر زرد و کرم و بژ و … در فضای سالن پذیرایی استفاده کنید زیرا این رنگ ها با دکوراسیون پذیرایی راحت تر ست و هماهنگ می شوند.

اتاق خواب

در  مکان های مسکونی علاوه بر آشپزخانه که قلب خانه محسوب میشود ، اتاق خواب نیز یکی از قسمت های اصلی خانه می باشد و با توجه به اینکه زمان زیادی از شبانه روز برای خواب ، مطالعه ، کار و… در این محل سپری می شود بنابراین طراحی دکوراسیون داخلی آن از اهمیت ویژه ای برخوردار است. نکته ی  مهمی که در مورد محل استقرار اتاق خواب در طراحی داخلی  باید رعایت شود قرارگیری آن در بخش آرام و بی سرو صدای خانه است که ترجیحا از وروودی اصلی خانه دور باشد و همچنین محل اتاق خواب نورگیری خوبی نیز داشته باشد.
در طراحی داخلی اتاق خواب بهتر است در ورودی آن در یک فضای نیمه خصوصی باز شود و مستقیما رو به سایر فضاها  نباشد تا به این ترتیب امنیت و آسایش فرد فراهم گردد.

در طراحی دکوراسیون داخلی  اتاق خواب ، محل قرار گیری خیلی مهم استکه براساس آن بقیه ی مبلمان متناسب با آن  چیده میشوند. طبق اصول فنگ شویی محل تختخواب باید به نحوی باشد که هنگامی که فرد دراز میکشد بتواند بر ورودی اتاق خواب تسلط بصری داشته باشد و ورود افراد به داخل اتاق را ببیند و در عین حال قرار گیری تخت درست رو به روی  در ورودی هم مناسب نمی باشد.

قسمت سر تخت نیز بهتر است مماس با دیوار باشد طبق اصول فنگ شویی تکیه دادن تخت به یک قسمت از دیوار موجب القای حس امنیت نیز میشود.
استفاده از آیینه  در طراحی دکوراسیون داخلی اتاق خواب  علاوه بر زیبایی ،  کاربردی نیز می باشد . ممکن است در اثر نوع طراحی اتاق خواب ناچار به قرار دادن تختخواب در محلی شویم که  ورود اشخاص به داخل اتاق به راحتی دیده نشود درین صورت میتوان از آیینه  بهره جست و با نصب آن در محل مناسب ، تسلط به ورودی را تا حدودی ممکن ساخت .
اگرچه پنجره برای ورود هوای تازه و نور طبیعی به اتاق خواب ضروری است اما موقعیت تختخواب نسبت به پنجره نباید به گونه ای باشد که فرد در معرض تابش مستقیم نور خورشید و قرار گیرد.
در بسیاری از فضاهای مسکونی اتاق خواب علاوه بر خواب و استراحت ، محلی برای مطالعه و کار نیز محسوب می شود که در این صورت طراحی دکوراسیون داخلی آن اهمیتی دو چندان می یابد و استفاده از اصول فنگ شویی در این طراحی موجب جریان یافتن چی (انرژی مثبت) در فضای اتاق شده که  افزایش انگیزه ی کاری ، خلاقیت ، نشاط ، اشتیاق و تحرک را به دنبال دارد.

سرویس های بهداشتی

توالت

سرویس های بهداشتی در صورت امکان باید به گونه ای طراحی شوند که در معرض دید نباشند (براساس اصول فنگ شویی نیز این مکانها تولید کننده ی چی منفی هستند ) و همچنین درب آنها مقابل فضاهای اصلی خانه مانند نشیمن یا آشپزخانه قرار نگیرد .  فضای توالت باید در جوار یکی از دیوارهای خارجی آپارتمان استقرار یابد، اگر فضای توالت در مرکز خانه قرار گیرد ، باعث تولید چی منفی و پراکندگی آن در تمامی قسمت های آپارتمان خواهد شد.
در طراحی داخلی خانه های امروزی معمولا یک سرویس بهداشتی جداگانه جهت استفاده ی مهمان ، نزدیک به در ورودی آپارتمان در نظر گرفته می شود.

حمام

این بخش از خانه  نباید از در ورودی آپارتمان دیده شوند و در حمام نیز نباید مستقیما رو به فضاهایی مانند آشپزخانه یا نشیمن باز شود. قراری گیری حمام در مرکز خانه نامناسب بوده و از نظر اصول فنگ شویی نیز موجب پخش و پراکندگی انرژی منفی در کل خانه می شود.
حمام باید به اندازه ی کافی روشن و از تهویه مناسب برخوردار باشد. استفاده از رنگهای ملایم و هماهنگ با رنگهای سایر قسمتهای خانه ، در متعادل کردن فضای حمام موثر است.

Click to rate this post!
[Total: 1 Average: 5]

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

کمک میخواهی؟ با ما چت کن