فنگ شویی
فنگ شویی به معنای باد و آب است، یک فلسفه و فن باستانی در چین است و برای پیدا کردن دکوراسیون مناسب و چیدمان درست اشیا در ساختمانهای مسکونی، تجاری، باغ و غیره استفاده میشود تا بهترین اثر را بر سلامتی، شادی، موفقیت، هماهنگی و به طور کلی انرژی مثبت چی داشته باشد. مهمترین چیزهایی که باید رعایت کرد، پرهیز از بی نظمی و هرگونه انباشتگی، استفاده از رنگهای مناسب، خطوط منحنی، در نظر گرفتن جهتهای مناسب است. عناصر نقش بسیار مهمی در فنگشویی ایفا میکنند.
اصول فنگ شویی در دکوراسیون داخلی و چیدمان
اگر می خواهید طراحی دکوراسیون داخلی منزلتان را طوری طراحی کنید که آرامش و شادی را برایتان به ارمغان بیاورد، بهتر است از اصول و قوانین فنگ شویی بهره ببرید. با فنگ شویی هر نوع نقصی که در دکور خانه داشته باشید می توانید به راحتی آن ها را رفع کنید. هدف فنگ شویی هماهنگ کردن محیط با شخصیت و انرژی محیط با انرژی درونی خودتان است. هرچیزی که در داخل خانه شماست انرژی دارد. حتی اشیاء بی جان. فنگ شویی نحوه مدیریت این انرژی را به شما یاد می دهد. رعایت این اصول شامل قسمتهای مختلف فضای داخلی می شود در ادامه به هر بخش می پردازیم.
اصول فنگ شویی ورودی فضا
مهمترین قسمت در دکوراسیون داخلی که ابتدا با آن روبرو میشویم ورودی می باشد، پس فضای ورودی خانه از اهمیت بالایی برخوردار است چرا که این فضا اولین احساس و تاثیر از باقیمانده دکوراسیون خانه را در فرد القا میکند. در فنگ شویی امنیت به معنی راحتی و آرامش است. به همین دلیل در فنگ شویی پیشنهاد میشود که در درب ورودی خانه، بیشتر از مواد سخت که نمادی از حفاظت هستند، استفاده شود و موادی مثل شیشه کمتر بکار برده شوند.
استفاده از لوازمی نظیر فرشی که در مقابل درب پهن کرده همچنین بکاربردن جاکفشی یا رخت آویز و گلدانهایی تزئین می توان ورودی خانه را زیبا تر جلوه داد.
استفاده از فرش در ورودی
قرار دادن جاکفشی و رخت آویز در ورودی
استفاده از آینه در ورودی خانه
بکار بردن لوازم تزتینی نظیر تابلو و گل و شمع در ورودی
استفاده از رنگهای روشن در قسمت ورودی سبب احساس خوشامدگویی و راحتی را به مهمان انتقال می دهد. همه اشیائی که در ورودی خانه هستند، باید ظاهر سازمان یافتهای داشته باشند و از شلوغی و درهمریختگی دور باشند.می توان جهت روشن تر كردن ورودی از لامپ های هالوژن و یا نور افكن های كوچك چند جهته استفاده كرد
اصول فنگ شویی سالن نشیمن
اتاق نشیمن در واقع فضای مرکزی خانه است. که اغلب فعالیت های خانه و ساکنان آن در آن واقع می شود و میهمانان در آن پذیرایی می شوند. داشتن اتاق نشیمنی گرم و روشن بسیار تاثیر گذار است. اتاق نشیمن مرکز زندگی افراد خانواده است و فضایی است که در آن به استراحت می پردازید،مطالعه می کنید،تلویزیون تماشا می کنید یا به موسیقی گوش می دهید. گرما و راحتی دو اصل عمده آرامش در خانه است. مرکز اتاق نشیمن نباید درهم و بر هم باشد. محیط باید آنقدر باز باشد که “چی ” بتواند به بهترین نحو دور وسایل بگردد و در خانه پخش شود.
طریقه چیدمان مبل و صندلی ها باید با دقت و هدف انتخاب شوند تا به فضای خانه صمیمیت و گرما می دهند. مبل ها و صندلی ها باید رو به مرکز اتاق چیده شوند. در هر نوع چینشی (مدور،چهار گوش،پراکنده و…) پشت صندلی ها و مبل ها باید به سمت دیوار باشد. جلوی پنجره یا در نباید مبل یا صندلی گذاشت. اگر صندلی تان پشت به پنجره یا در باشد،نا خودآگاه احساس نا امنی خواهید کرد،چون هیچ کنترلی بر ورود یا خروج افراد ندارید. هرگز مبل ها را کنج دیوار ها نچینید،چون در این حالت کسی که روی آن می نشیند،باید فشار دو دیوار کنج را تحمل کند.
جایگاه تلویزیون در فضای نشیمن
در نوع چیدمان وسایل برقی هم باید دقت لازم را بکار برد زیرا اگر لوازم برقی نظیر تلویزیون خاموش هم باشند انرژی منفی “چی” از خود ساطع می کنند. برای پرهیز از اشعه های مضر تلویزیون،هیچ وقت تلویزیون را نزدیک مبل قرار ندهید. تلویزیون باید از فضای نشیمن کاملا جدا باشد. برای خنثی کردن انرژی منفی آن،یک آکواریوم یا گلدان گل کنار تلویزیون بگذارید.
رنگ در فضای نشیمن
در فنگشویی هر رنگ تجلیگر یکی از عناصر فنگشویی است. آتش، زمین، فلز، آب و چوب. هرکدام از این پنج عنصر باید در محل به خصوصی از خانه شما قرار گیرد. رنگهای فنگشویی را بر اساس انرژی که میخواهید در محیط داشته باشید انتخاب کنید و آن را برای رنگ دیوارها، اثرهای هنری، عکس و مابقی وسایل تزئین خانه استفاده کنید. پس استفاده از رنگهای روشن برای فضای نشمن مناسب تر هستند این کار سبب بزرگ نمایی و گرم بودن فضا می گردد.
نور پردازی در فضای نشیمن
نور اتاق نشیمن باید غیر مستقیم باشد. استفاده از آباژور ها یا چراغ های سقفی که نور شان مستقیما به پایین می تابد،باعث حرکت انرژی به سمت بالا می شوند. همچنین قرار دادان شمعدان باعث ایجاد فضایی گرم،دلپذیر و صمیمانه می شود. در اصل باید نور اتاق نشیمن همیشه ملایم و غیر مستقیم باشد.
اصول فنگ شویی آشپزخانه
اصلی ترین عناصر آشپزخانه اجاق گاز(آتش) و سینک ظرفشویی(آب) است. سینک ظرفشویی نباید نزدیک اجاق گاز باشد. آب و آتش تاثیری منفی بر هم دارند. با قرار دادن فقسه ای پر از دیگ و قابلمه (فلز) بین این دو،این انرژی منفی را خنثی کنید. ماشین ظرفشویی و یخچال را هم نزدیک اجاق قرار ندهید. در آشپزخانه هیچ کفپوشی نگذارید. کف سنگی یا سرامیکی آشپزخانه عنصر خاک است و حضور قوی و پر نفوذ چوب(غذا)،آب،آتش و فلز(وسایل آشپزخانه) را متعادل می کند.
اصول فنگ شویی اتاق خواب
دکوراسیون و نوع چیدمان اتاق هم از اهمیت زیادی برخوردار است زیرا محل استراحت افراد می باشد ،پس باید به فضای اتاق خواب تان توجه داشته باشید. تخت خواب مهم ترین عنصر اتاق خواب است. تخت نباید از پنجره یا در کاملا در معرض دید باشد. مهم تر از همه این که پایین تخت نباید رو به در باشد. سقف اتاق خوابتان باید همیشه روشن تر از دیوار باشد. سقف تیره،نزدیک تر به نظر می رسد و جریان انرژی را مختل می کند.
قرار دادن صحیح تخت امری مهم برای داشتن خواب مناسب است. در فنگ شویی توصیه های فراوانی برای قرار دادن محل مناسب جهت خوابیدن وجود دارد نظیر1- هرگز به صورتی نخوابید که پاهایتان به سوی در ورودی اتاق باشد. 2-هرگز در جایی نخوابید که بالای سرتان مقدار زیادی کتاب وجود داشته باشد. کتاب ها باید درون قفسه کتاب باشند و قفسه دارای در باش.
اصول فنگ شویی سرویس های بهداشتی
در علم فنگ شویی ،حمام اساسا ً منفی است. حمام مکانی است برای زدودن آلودگی و تمیز شدن. اما در حمام آرامش هم می توان کسب کرد. حمام خصوصی ترین فضای خانه است و باید اصولی را در آن رعایت کرد.
استفاده از رنگ های سفید،آبی روشن و سبز روشن بهترین رنگ ها برای حمام اند. نور طبیعی در اینجا هم ارجحیت دارد،اما اگر نور طبیعی ندارید،حمام را حسابی با نور مصنوعی روشن نگه دارید. نور حمام نباید آزار دهنده باشد. باید آنقدر نور داشته باشید که تمام زوایای حمام روشن شود. پاکیزگی بی عیب و نقص اعجاب انگیز است.
توالت
سرویس های بهداشتی در صورت امکان باید به گونه ای طراحی شوند که در معرض دید نباشند (براساس اصول فنگ شویی نیز این مکانها تولید کننده ی چی منفی هستند ) و همچنین درب آنها مقابل فضاهای اصلی خانه مانند نشیمن یا آشپزخانه قرار نگیرد . فضای توالت باید در جوار یکی از دیوارهای خارجی آپارتمان استقرار یابد، اگر فضای توالت در مرکز آپارتمان قرار گیرد ، باعث تولید چی منفی و پراکندگی آن در تمامی قسمت های آپارتمان خواهد شد.
توصیه های فنگ شوی
درهم ریختگی ها را مرتب کنید.
شیرهایی که چکه می کنند را تعمیر کنید.
از سالم بودن کامل گاز و فر خود مطمئن شوید.
گیاهان پژمرده و خشک را از داخل و خارج خانه دورکنید.
در ،توالت خود را زمانی که استفاده نمی کنید ببندید.
زیر تخت تان تمیز و وسیله ای نباشد.
چراغهای سوخته را تعویض کنید.
آنچه را که دوست ندارید؟ آنچه را که نمی خواهید؟ آنچه را که لازم ندارید؟ آنها را دور بریزید یا ببخشید.